Terug

Hoe blijf je gemotiveerd?

Marja van Bommel

Beste lezer,

Mijn vriendin zit bij een andere sportschool dan ik en zij kreeg bij haar abonnement een superhandig boekje over motivatie (het heet "Lekker Sporten" uitgeverij fitmind). Waarom kan ik alleen maar kiezen tussen een handdoek en een bidon en krijg ik niet ook dat boekje? Ik heb het ook nodig!


3 Antwoorden

Antwoord van Happy Fitness

Volgens mij wordt motivatie gekweekt door je zelf en door de begeleiders van het sportinstituut. De begeleiding zorgt ook voor beter resultaat.


Antwoord van Sport & preventie centrum aXtie

Motivatie start met:

 

goed op een rijtje zetten van je doelstellingen!! Liefst volgens het SMART systeem!!

Specifiek

Meetbaar

Acceptabel

Realistisch

Tijdsgebonden

 

Zonder doelstelling is gemotiveerd trainen bijna onmogelijk!!

 

MvG

Olaf van Loon

Fysiotherapeut / personal trainer


Antwoord van Pilates Studio Van Sonsbeek

Motivatie is iets wat je niet moet verwarren met enthousiame, want iedere startende sporter is immers enthousiast. Hoe blijf je gedisciplineerd? Door jezelf realistische doelen te stellen en door jezelf goed te laten begeleiden. Stap voor stap een goed programma opbouwen is erg belangrijk. Zo voorkom je teleurstellingen en blessures. De beste motivatie is vooruitgang! Zodra je de eerste succesjes boekt, gaat de lust om te sporten vanzelf omhoog. Jezelf herinneren aan de beloning van het trainen, is ook een stok achter de deur; je voelt je namelijk zo lekker na het trainen! Veel beter dan op de bank hangen en die zak chips leeg eten.

Een personal trainer nemen die het enthousiasme op peil houdt, is ook een goede keuze.

 

Succes!

 

Met vriendelijke groet,

 

Marjolein van Sonsbeek

 

Level-1 Certified Peak PilateSystem® Instructor