Terug

Crosstrainer

monique

Ik heb een crosstrainer gekocht om er thuis op te trainen. Hoe kan ik blessures voorkomen en mijn conditie verbeteren?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Monique,

zorg ervoor dat je rustig aan begint en de training langzaam opbouwt. Indien er geen hartslagmeter op zit doe je er goed aan eentje te kopen. Dit zorgt voor een veel betere trainingsintensiteit indien je deze goed gebruikt. Liefst starten op een regelmatig tempo en hartslag van ongeveer 70% van je hartslagmaximum. Een simpele berekening is 220-leeftijd en dan x 70%. Dit is bij een beginnende sporter precies genoeg. Sport je al langer, typ dan karvonene methode in google in en je zult naar websites geleid worden die je een preciese berekening geven.

Wat betreft tijd, start eerst met 10-15 minuten, is dit simpel vol te houden, breidt het dan uit naar 20-30 minuten, als dit lukt wordt het noodzakelijk een interval te gaan doen om verder vooruit te blijven gaan.

Verder is de crosstrainer een goed apparaat waar een mooie ronde beweging wordt uitgevoerd en dit dus wat minder blessuregevoelig is, terwijl wewl veel spiergroepen worden getraind. Vandaar dat het wel een goede keuze van apparaat is

Praktisch is het wel heel belangrijk dat je iets te horen of te zien is, als je hem zo neerzet dat je naar een kale muur staat te staren is de ervaring van mij dat iedereen er al binnen een aantal weken mee stopt.

Kort gezegd, zorg voor afleiding tijdens het trainen, begin rustig aan en bouw langzaam uit. En heel belangrijk: Zet voor je zelf een doelstelling op papier!

 

Ik hoop dat je hiermee iets kunt,

met vriendelijke groet,

Olaf van Loon

Fysiotherapeut/ personal trainer

Sport en fitnessinstituut aXtie

Doorwerth